VÄLKOMMEN TILL OSS

Tyresö Väntjänst är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden, som har funnits sedan 1992. Föreningens syfte är att förhindra utanförskap och isolering och erbjuder ett medmänskligt stöd som komplement till samhällets stödinsatser.

Tyresö Väntjänst förmedlar kontakt mellan människor, mellan dem som vill göra en ideell hjälpinsats för andra och för dem som är i behov av hjälp. Våra fokusområden är främst äldreverksamhet men också verksamheter som syftar till integration.
Insatserna kan bestå av social kontaktverksamhet, praktisk hjälp och rådgivning. Ett exempel är ledsagning, där vi kan följa med på läkarbesök, till fotvård, frisören eller som trevligt sällskap på caféet eller promenaden etc.

Är du intresserad av att bli volontär hos oss eller vill du ha hjälp från våra volontärer?
Kontakta oss gärna på:
Tel: 072-8586770
Mail: info@tyresovantjanst.se

AKTUELLT

Obs!! Alla inomhusaktiviteter är inställda tills vidare!
För att undvika risken för smittspridning under coronapandemin har Väntjänsten tillsvidare tvingats upphöra med all verksamhet förutom Trygghetsringning, Telefonkontakt och Promenader.
När vi startar upp våra övriga aktiviteter igen meddelar vi det här på hemsidan, Facebook och Instagram.


Lyssna på:

2021-01-31 Tyresöradion

Intervju med samordnare Rosalie Myrdal - Hur Tyresö Väntjänst kan hjälpa äldre att bryta sin isolering.

https://www.tyresoradion.se/3368


2020-12-28 P4 Stockholm

Intervju med Tyresö Väntjänst - Hjälper äldre att bryta isolering.

https://sverigesradio.se/artikel/7633714


Trygghetsringning:
Trygghetsringningen fortsätter som vanligt. Vill du anmäla dig, ring 072-8586770. Mer information finns under fliken Trygghetsringning.

Telefonkontakt:
Om du känner dig ensam och behöver någon att prata med, så ställer Väntjänsten upp med volontärer som gärna ringer upp dig för samtal. Ring 072-8586770 eller maila till info@tyresovantjanst.se.

Promenader:
Promenader arrangeras på måndagar och torsdagar och utgår från Bollmoradalens kyrka på innergården, kl.13.00. Vi går i grupp men håller givetvis ordentligt avstånd. Vid dåligt väder ställs promenaden in. Vill du gå med, anmäl dig genom att ringa 072-8586770 innan kl. 10.00 samma dag.